Atenţie la toxinele din alimente!

14 august 2015   Psihologie

Alimentaţia modernă abundă în substanţe chimice nocive pentru sănătate, cum sunt pesticidele, ierbicidele, îngrăşămintele chimice şi E-urile. Ele favorizează bolile de inimă, diabetul şi chiar cancerul, după cum au demonstrat-o studiile.

Mercurul din peşteDin cauza poluării mărilor şi oceanelor,peştii pot acumula metil-mercur,o formă de mercur care devine toxic dacă este absorbit în organism în cantităţi mari. Doar peştii,algele şi scoicile care conţin cantităţi mari de mercur sunt periculoşi.Substanţa toxică este nocivă îndeosebi pentru sistemul nervos al bebeluşilor şi al copiilor,dacă este consumat în aceste perioade şi în timpul sarcinii,de gravide.Mercurul poate cauza la copii tulburări de învăţare,boli autoimune sau probleme cardiace. Simptomele otrăvirii cu mercur sunt dificultăţile de gândire sau de concentrare,frisoanele,oboseala,insomniile,căderea părului,durerile musculare şi articulare,problemele la mers şi senzaţia de amorţeală a degetelor mâinilor şi picioarelor.

Citeşte continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Mai multe