Atenţie, salata verde poate conţine pesticide!

26 martie 2015   Psihologie

În topul celor mai tratate vegetale şi prin urmare cele mai periculoase pentru organismul uman se numără: merele, ţelina, ardeiul gras, piersicile, căpşunile, cartofii, salata verde, spanacul, strugurii şi nectarinele.

Verdeţurile precum spanacul sau salata verde sunt pline de substanţe nocive,pentru că frunzele acestora reţin foarte multe pesticide. La fel de periculoase sunt şi rădăcinoasele,cum e ţelina,care se dezvolta în pământ şi retine multe reziduuri din pesticide,dar şi nitraţi. Cât despre afine,castraveţi,struguri sau cartofi,acestea sunt vegetale perisabile,care nu prea rezistă la boli şi la dăunători,aşa că sunt şi ele tratate cu multe substanţe.

Ce fructe şi legume sunt sărace în pesticide?

Există câteva vegetale care sunt mai rezistente şi care pot lupta cu bolile şi dăunătorii,astfel încât producătorii nu mai trebuie să folosească substanţe periculoase pentru tratatea lor. Acestea sunt:ceapa,ananasul,avocado,varza,mazărea,sparanghelul,mango,vinetele,kiwi,pepenele galben şi cel roşu,grepfrutul,ciupercile şi cartofii dulci.

Citeşte continuarea AICI.

Mai multe