Bea ceai de usturoi şi nu te vei îmbolnăvi

16 martie 2016   Psihologie

Ceaiul de usturoi. L-ai încercat vreodată? Ştim deja ce beneficii are asupra sănătăţii consumul de usturoi, mai ales dacă mănânci dimineaţa pe stomacul gol şi bei un pahar cu apă. În plus, ceaiul de usturoi este un medicament folosit încă din cele mai vechi timpuri.

Este bine cunoscut faptul că ceaiul de usturoi a fost consumat încă din Grecia Antică şi că a fost folosit pentru consolidarea corpului,dar şi pentru a îmbunătăţi starea generală de sănătate a oamenilor.

Este ceaiul care ne oferă energie şi vioiciune. Ştim că usturoiul are proprietăţi antibacteriene şi că este o sursă de antioxidanţi,aşa că,de ce să nu încercăm acest ceai de usturoi,care este delicios şi unic?

Proprietăţile ceaiului de usturoi

Ceaiul de usturoi este ideal dacă vrem să slăbim. Este un ajutor excelent de detoxifiere care permite corpului să dizolve excesul de grăsimi din corp. În plus,ajută la stimularea metabolismului,iar dacă ne-am făcut un obicei de a-l bea în fiecare dimineaţă,o să ţinem la distanţă răceală şi mai multe boli care apar mai ales primăvara.Ceaiul de usturoi este un remediu economic şi eficient pentru a îmbunătăţi starea inimii. Acesta ajută la stimularea circulaţiei sângelui,reduce colesterolul rău,dilată vasele de sânge şi ajută la evitarea dezvoltării arteriosclerozei.Ştii cât de multe vitamine poţi lua dintr-o ceaşcă de ceai de usturoi în  fiecare zi? Multe! Corpul va primi vitaminele A,B1,B2,şi C,precum şi antioxidanţi,care sunt perfecţi pentru menţinerea sănătăţii ochilor şi a pielii,ajutând astfel la prevenirea îmbătrânirii premature.  Aşa cum deja ştim,usturoiul este un antibiotic natural. Acest lucru înseamnă că o să ţină la distanţă răcelile şi va fortifica sistemul imunitar.

Iată cum să prepari ceaiul de usturoi: Ingrediente

-Un căţel de usturoi

-200 ml de apă

-Un pic de ghimbir ras

-O lingură de suc de lămâie

-O lingură de miere

Mod de preparare

Este foarte uşor de preparat. Primul lucru pe care trebuie să faci este să pui apa la fiert. În timp ce aştepţi să fiarbă,taie usturoiul în bucăţi foarte mici. În acest fel te vei bucura de proprietăţile incredibile pe care le oferă.

După ce a fiert apa,adaugă ghimbirul ras şi usturoiul,pe care îl laşi să fiarbă 15-20 de minute,apoi îi iei de pe foc,şi-l laşi să facă infuzie 10 minute.

După ce au trecut cele 10 minute,strecoară în ceaşcă ceaiul şi adaugă o linguriţă de suc de lămâie şi o lingură de miere pentru a-l îndulci.

Nu trebuie să îţi faci grji pentru miros,deoarece prin includerea ghimbirului şi al sucului de lămâie,mirosul va dispărea. Bucură-te de acest remediu medicinal.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe