Beneficii mai puţin ştiute ale consumului de castraveţi

8 aprilie 2015   Psihologie

Originari din India, castraveţii susţin multe procese în organism, datorită substanţelor pe care le conţin. Află cum te ajută consumul constant de castraveţi, mai ales acum când temperaturile din termometre au crescut.

Te ajută să slăbeşti

Castraveţii au puţine calorii,însă abundă în apă. Aşadar,consumă-i în salate sau ca atare fără să-ţi faci probleme pentru silueta ta. Din contră,aceste legume te pot ajuta să slăbeşti,deoarece conţin multe substanţe nutritive esenţiale pentru un sistem digestiv sănătos. 

Îţi hidratează corpul

Datorită conţinutului mare de apă,castraveţii îţi menţin corpul hidratat mai mult timp decât dacă ai bea apă.

Sunt un bun diuretic

Consumul de castraveţi favorizează eliminarea toxinelor din corp prin urină. Înrucât sunt un bun diuretic,castraveţii ajută şi la dizolvarea pietrelor de la fiere sau rinichi.

Oferă corpului multe vitamine şi minerale

În compoziţia castraveţilor se găsesc vitaminele B1,B2,B3,B5,B6 şi acid folic,iar în ceea ce priveşte minerale,aceştia abundă în calciu,fier,magneziu,fosfor,potasiu şi zinc.

Menţin sănătatea pielii

Castraveţii conţin substanţele nutritive necesare pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Pe lângă apă,vitamine şi minerale,în compoziţia acestor legume se găsesc doi acizi importanţi pentru piele-acidul ascorbic şi acidul cafeic,care reduc cearcănele şi redau elasticitatea pielii.

Sunt indicaţi în caz de diabet

Specialiştii susţin că în compoziţia castraveţilor se găseşte un compus care susţine procesul de formare a insulinei.

Mai multe