Beneficii mai puţin ştiute ale consumului de curmale

29 octombrie 2014   Psihologie

Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de fibre, curmalele au şi alte beneficii asupra corpului. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că aceste fructe dulci tratează diverse afecţiuni, de la anemie până la cancer.

Sunt o sursă excelentă de fierPersoanele care suferă de anemie feriprivă ar trebui să consume curmale în fiecare zi,pentru că sunt o sursă bună de fier. 100 grame de curmale conţin .90 grame de fier,ceea ce înseamnă aproape 11% din necesarul zilnic.Conţin vitaminele esenţiale sănătăţii ochilorPoate că nu ştiai,dar şi curmalele conţin zeaxantină şi luteină,doi antioxidanţi esenţiali pentru ochi. Pe lângă faptul că îmbunătăţesc vederea,curmalele previn afectarea retinei.Combat diareeaCurmalele conţin şi calciu,un mineral care ajută la combaterea diareei,dar şi la întărirea sistemului osos. De asemenea,aceste fructe au capacitatea de a reface flora intestinală şi de a preveni constipaţia,datorită fibrelor pe care le conţin.Reglează greutatea corporalăCu toate că au un aport ridicat de fructoză,curmalele au puterea de a menţine sub control greutatea corporală. Acest beneficiu se datorează celorlalte substanţe nutritive din compoziţia fructelor care menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi reglează nivelul glicemiei din sânge.Reduc tensiunea arterială5-6 curmale oferă corpului în jur de 80 de miligrame de magneziu,un mineral esenţial pentru sănătatea inimii şi a vaselor sangvine. Studiile arată că un aport de 370 mg de magneziu pe zi ajută în mod vizibil la reducerea tensiunii arteriale.Reduc riscul apariţiei accidentelor vasculare cerebraleCurmalele ajută şi la calmarea sistemului nervos,graţie potasiului pe care îl conţin din plin. Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că aportul a 400 mg de potasiu pe zi reduce cu până la 40% riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Mai multe