Beneficii neştiute ale fructului de mango

1 iulie 2015   Psihologie

Mango, fructul tropical originar din Subcontinentul Indian, este un aliment deosebit de util care aduce numeroase beneficii organismului. Superfructul galben - portocaliu are puţine calorii, dar şi grăsimi, oferind o cantitate importantă de fibre alimentare.

De asemenea,este bogat în vitaminele A,C,B complex şi diverşi antioxidanţi esenţiali. Printre beneficiile consumului de mango enumerăm:

-Previne cancerul. Mango este un fruct bogat în antioxidanţi esenţiali precum quercitină,astragalin şi acid galic,care împreună cu enzimele protectoare apară împotriva cancerului de colon,de sân,de prostată şi leucemie.

-Scade colesterolul datorită conţinutului impresionant de fibre,pectină şi vitamina C.

-Îmbunătăţeşte aspectul epidermei şi sprijină sănătatea ochilor. Ca orice alt fruct portocaliu,conţine betacaroten,esenţial elasticităţii pielii,care revitalizează ochii obosiţi.

Citeşte mai multe AICI.

Mai multe