Beneficiile ciocolatei pentru organism. 4 calităţi ale celebrului desert
La orice petrecere sau chiar zi de zi te ispiteşte câte o bucată de ciocolată, iar după ce o mănânci, te macină un sentiment de vinovăţie pentru că din nou ai încălcat regulile regimului. De acum nu trebuie să-ţi mai pară rău când de răsfeţi cu ciocolată deoarece ultimile studii arată că acest desert este chiar foarte sănătos. Iată care sunt beneficiile ciocolatei pentru organism!
1. Beneficiile ciocolatei pentru organism - Ciocolata te poate face un geniu
De mult timp s-a demonstrat că datorită compoziţiei sale, ciocolata îmbunătăţeşte memoria şi funcţiile creierului. O confirmare a acestui studiu poate fi chiar şi cercetarea prin care s-a dovedit că cei mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel sunt originari din ţările în care se fabrică şi se consumă cea mai multă ciocolată.
2. Beneficiile ciocolatei pentru organism - Ciocolata creşte performanţele în domeniul matematicii
Un studiu realizat în Marea Britanie arată că elevii care consumă în mod frecvent ciocolată au mai mult succes la matematică decât colegii lor. Cercetătorii susţin că cei care au un obicei să mănânce ciocolată găsesc mai repede soluţii la rezolvarea problemelor şi chiar sunt elevi foarte buni.
3. Beneficiile ciocolatei pentru organism - Ciocolata are grijă de inimă
Bolile de inimă poţi să le ţii la distanţă dacă mănânci frecvent ciocolată neagră. Spre deosebire de cea albă sau cu lapte, ciocolata neagră conţine multe fibre şi este mai săracă în calorii. Oamenii de ştiinţă australieni susţin că persoanele care mănâncă 100 g de ciocolată neagră în fiecare zi îşi reduc riscul de a suferi un accident vascular şi hipertensiune arterială cu 20%. Acest lucru se datorează antioxidanţilor prezenţi în compoziţia ciocolatei.
4. Beneficiile ciocolatei pentru organism - Ciocolata îţi redă fericirea
Potrivit unor studii efectuate în Finlanda, femeile însărcinate care consumă în fiecare zi câte o bucăţică de ciocolată nasc copii liniştiţi, fericiţi şi zâmbăreţi. Nu este întâmplător acest fapt deoarece doar o mamă fericită va putea avea un copil fericit. Studiile au demonstrat că sentimentul de bucurie creşte în momentul în care ciocolata se topeşte în gură.
Citeşte şi: