Beneficiile consumului de andive

8 iunie 2015   Psihologie

Andiva are până la 95% apă în compoziţie şi este recomandată în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor, sub formă de suc, deoarece îmbunătăţeşte capacitatea vizuală şi este o bună sursă de fibre alimentare.

Consumată în mod regulat,durerile de ochi şi vederea înceţoşată se ameliorează.

În compoziţia andivelor se regăsesc vitamine (A,C,B1,B2,B9,E,K),minerale (fier,seleniu,zinc,calciu,fosfor,sodiu,potasiu,mangan),betacaroten,glucoză,glucide,protide,lipide,antioxidanţi şi fibre,100 g de frunze având doar 17 calorii.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de andive asupra organismului!

Beneficiile consumului de andive:un aliat al sănătăţii vederii

Andivele sunt printre puţinele legume căutate pentru îmbunătăţirea capacităţii vizuale:consumadu-le regulat,observăm că dispar durerile de ochi,iar vederea înceţoşată-îndeosebi la vârstici-se ameliorează spectaculos.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Mai multe