Beneficiile consumului de mango, fructul tropical plin de vitamine

2 decembrie 2015   Psihologie

Mango, fructul tropical originar din Subcontinentul Indian, este un aliment deosebit de util care aduce numeroase beneficii organismului.

Superfructul galben-portocaliu are puţine calorii,dar şi grăsimi,oferind o cantitate importantă de fibre alimentare. De asemenea,este bogat în vitaminele A,C,B complex şi diverşi antioxidanţi esenţiali. Printre beneficiile consumului de mango enumerăm:

-Previne cancerul. Mango este un fruct bogat în antioxidanţi esenţiali precum quercitină,astragalin şi acid galic,care împreună cu enzimele protectoare apară împotriva cancerului de colon,de sân,de prostată şi leucemie.

-Scade colesterolul datorită conţinutului impresionant de fibre,pectină şi vitamina C.

-Îmbunătăţeşte aspectul epidermei şi sprijină sănătatea ochilor. Ca orice alt fruct portocaliu,conţine betacaroten,esenţial elasticităţii pielii,care revitalizează ochii obosiţi.

Citeşte mai multe AICI.

Mai multe