Beneficiile consumului de ţelină pentru sănătate

15 aprilie 2014   Psihologie

Îţi place ţelina? Sper că da, pentru că este un aliment foarte sănătos care ar trebui să facă parte, obligatoriu, din dieta ta zilnică.

Iată principalele motive:

Previne apariţia cancerului

Cumarina conţinută de ţelină ajută la prevenirea apariţiei cancerului.

Reglează tensiunea arterială

Ftalidele conţinute de ţelină relaxează muşchii din jurul arterelor şi permite vaselor să se dilate,astfel ajutând la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea,la reglarea tensiunii arteriale ajută şi mineralele conţinute de ţelină,precum calciul,magneziul şi potasiul.

Scade colesterolul negativ

Tot ftalidele contribuie şi la scăderea nivelului de colesterol din sânge,prin creşterea producţiei de acid biliar.

Întăreşte sistemul imunitar

Vitamina C găsită în ţelină ajută la întărirea imunităţii.

Ajută la slăbire

Nu provoacă în mod direct arderea grăsimilor,dar ajută la slăbire datorită “caloriilor negative” (organismul trebuie să consume mai multe calorii pentru a digera ţelina decât numărul de calorii pe care le are aceasta) şi datorită fibrelor pe care le conţine.

AICI găseşti alte motive pentru care este bine să mănânci ţelină.

Mai multe