Beneficiile nebănuite ale consumului de ouă în timpul sarcinii

12 septembrie 2014   Psihologie

Ouăle sunt alimente foarte bogate în vitaminele A, D, B, seleniu, zinc, proteine, grăsimi şi altele.

Atunci când o femeie este însărcinată,ea are nevoie de o hrană sănătoasă şi bogată în nutrienţi. În cantităţi mici,ouăle pot fi parte a unui meniu sănătos pentru femeile însărcinate. Iată câteva motive bune pentru a mânca ouă în timpul celor nouă luni:

Sunt bogate în proteine

Ouăle sunt bogate în proteine,care sunt esenţiale pentru organism în timpul sarcinii. Fiecare celulă a unui copil în curs de dezvoltare are nevoie de ele. Prin urmare,nu uitaţi să adăugaţi ouă în cantităţi mici în meniul de zi cu zi. Un ou conţine aproximativ 6,3 grame de proteine. Experţii spun că o gravidă are nevoie de 90-110 de grame de proteine pe zi. În ciuda beneficiilor,nu trebuie să mâncaţi mai mult de un ou pe zi.

Importante pentru dezvoltarea creierului copilului

Ouăleconţin omega-3,acizi graşi care sunt importanţi pentru dezvoltarea creierului copilului.

Citeşte continuarea articolului AICI.

Mai multe