Beneficiile portocalelor asupra sănătăţii
Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume, dar şi unele dintre cele mai nutritive. O singură portocală conţine peste 60 de flavonoide şi mai mult de 170 de fitonutrienţi.
Aceşti compuşi puternici sunt de mare ajutor în lupta cu bolile.
Ideal este să mănânci portocalele ca atare,deoarece fibrele din fruct sunt foarte importante,acestea pierzându-se dacă se prepară suc de portocale. Fibrele alimentare încetinesc absorbţia zahărului în organism. Portocalele,ca toate citricele,ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienţii şi sunt o sursă bună de vitamine şi minerale.
Iată cele mai importante beneficii pe care le vei avea dacă mănânci regulat portocale:
Previn cancerul
Un studiu australian a demonstrat că fructele citrice reduc riscul apariţiei cancerului de stomac,gură,laringe şi faringe cu 40-50%. Portocalele sunt o sursă importantă de vitamina C,un antioxidant asociat cu riscul redus de apariţie a cancerului de colon,dar şi a altor tipuri de cancer. De asemenea,portocalele conţin foarte multe substanţe care luptă cu această boală,precum fitonutrienţii şi antocianinele.
Află de AICI de ce mai sunt recomandate portocalele pentru sănătate.