Beneficiile seminţelor de cânepă

2 septembrie 2015   Psihologie

Ştiai că seminţele de cânepă aflate încă în coajă conţin 36.6% proteine, fiind alimentul cu cea mai mare concentraţie de proteine în afară de alge? Acestea conţin aminoacizi sulfuroşi, cum ar fi: metionina, cisteina şi cistina, care sunt folosite imediat de către corp pentru a menţine sănătatea părului, unghiilor, pielii, muşchilor şi ţesutui conjuctiv.

Iată de ce ar trebui să consumi seminte de canepa!

1. Semintele de canepa conţin proteine

Seminţele de cânepă conţin toţi cei 20 de aminoacizi,inclusiv 10 aminoacizi esenţiali corpului  nostru. 28 de grame de seminţe conţin  aproximativ 10 grame de proteine. Acest lucru face din seminţele de cânepă una dintre cele mai complete surse de proteine.

2. Semintele de canepa conţin acizi graşi esentiali

Seminţele de cânepă sunt,de asemenea,o sursă bogată de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6,de care are nevoie organismul pentru producerea de energie,funcţionarea sistemului nervos,sănătatea pielii,dezvoltarea creierului şi  menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Recentele studii au arătat că raportul de acizi graşi găsiţi în uleiul din seminţele de cânepă este bine echilibrat şi optim pentru sănătate.

3. Semintele de canepa conţin acizi graşi naturali

În plus,faţă de acizii graşi Omega,seminţele de cânepă şi ulei conţin unele grăsimi care sunt chiar mai dificil de găsit în alte alimente. Acestea sunt acid gamma-linoleic (GLA) şi acid stearidonic (SDA),care ajută organismul să transforme acizii graşi Omega mai eficient. Aceşti acizi pot îmbunătăţi starea pielii,a părului şi a unghiilor şi reduc inflamaţiile din organism.  

4. Semintele de canepa ajută sistemul imunitar

Nu în ultimul rând,seminţele de cânepă conţin vitamina E şi zinc,întrucât ambele susţin sistemul imunitar.  În plus,acestea conţin magneziu,fier,potasiu şi fibre dietetice.  Adaugă seminţe de cânepă în salate,cereale sau iaurt.

Mai multe