Berea protejează mucoasa stomacului
În utimul timp s-au descoperit numeroase beneficii ale consumului de bere. Pe lângă faptul că te protejează de diabet, berea are şi un rol important în eradicarea unei bacterii care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului.
Consumul moderat de bere,1-2 pahare pe săptămână,poate scădea cu până la 17% riscul infecţiei cu Helicobacter Pylori şi poate facilita eradicarea bacteriei,datorită efectului său antibacterian. Aceste date rezultă dintr-un studiu efectuat de cercetătorii din Marea Britanie.
„Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer,ducând,într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale,în special a hameiului,berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos,berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism”,afirmă Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,Dr. Corina Zugravu.
În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor cu această bacterie,infecţia cu Helicobacter Pylori afectează peste jumătate din populaţia globului. În România aproximativ 60% din populaţia ţării a avut de suferit de pe urma acestei afecţiuni. În anumite situaţii însă,infecţia cu această bacterie poate conduce la complicaţii serioase,cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.
Membrii Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere,adică 330 ml cu 5% alcool pentru femei şi 660ml cu 5% alcool în cazul bărbaţilor (pe zi),trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 10 mii de persoane.