Berea, un posibil remediu împotriva procesului de îmbătrânire

18 februarie 2013   Psihologie

Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat, mai nou, un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului, asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetătorii din Austria şi Cehia, berea consumată īn cantităţi moderate are proprietăţi antiinflamatoare.

“Hameiul este un binecunoscut antioxidant,fiind folosit preponderent,pe lângă industria berii,şi în industria farmaceutică. Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure,având în vedere beneficiile sale pentru sănătate.

Mai mult,doamnele iubitoare de  bere au un motiv în plus să se bucure de băutura lor favorită,pentru că aceasta poate întârzia chiar efectele îmbătrânirii.” declară Dr. Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Īn studiul realizat de cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria,s-a dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenţa producţia de neopterină,un marker al proceselor inflamatorii,ca şi nivelul de triptofan,aminoacid esenţial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor.

De asemenea,oamenii de ştiinţă din Republica Cehă au adus la rândul lor în atenţia publicului rezultatele unui studiu care demonstrează ca un consum moderat de bere încetineşte procesul de îmbătrânire şi,mai mult,reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaţilor.

Mai multe