Busuiocul, aliatul sănătăţii tale

6 iunie 2013   Psihologie

Deşi este cunoscută mai mult ca o plantă aromată, busuiocul este un adevărat izvor de sănătate pentru organsimul tău. Este plin de vitamine, fibre şi minerale, deci nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

Pe lângă faptul că este bogat în vitamina K,fier,vitamina A şi calciu,busuiocul mai conţine încă aproape 80 de nutrienţi,fiind una dintre plantele cu adevărat benefice pentru tine.

Efecte antiinflamatorii

Unul dintre numeroşii nutrienţi,ai aceste plante este eugenolul,o substanţă cae blochează acţiunea enzimelor vinovate de provocarea infecţiilor. S-a dovedit că este de un real ajutor celor care suferă de articulaţii inflamate sau artrită.

Ajută sistemul cardiovascular

Poţi să te bucuri de o porţie de paste cu sos de busuioc şi să ai o inimă puternică în acelaşi timp. Întrucât este o sursă importantă de vitamina A,corpul îşi asigură doza necesară de beta-caroten,cea care protejează celulele din vasele vasele de sânge de atacul radicalilor liberi.  De asemenea,contribuie şi la scăderea nivelului de colesterol din sânge,care în timp este vinovat de creşterea riscului de producere a atacului de cord.

Conţine un aport important de magneziu,un o substanţă minerală necesară dacă vrei să ai o tensiune arterială în limite normale,sau dacă vrei să eviţi bătăile neregulate.

Te poţi bucura de efectele sale terapeutice pe tot parcursul anului dacă-l păstrezi proaspăt în pungi la congelator. O altă alternativă este să congelezi frunze proaspete în cuburi de gheaţă pe care să le adaugi mai apoi direct în mâncare. Dacă optezi pentru păstrarea sub formă uscată ai grijă sa-l menţii în recipiente de sticlă ferite de sursele de căldură sau de lumină.

Citeşte şi:

Slăbeşte cu ierburi aromatice

Cum reîmprospătezi aerul din casă

Mai multe