Cafeaua la filtru creşte nivelul de colesterol

18 mai 2017   Psihologie

Dureri de cap, insomnie, nervozitate - toate sunt efectele cofeinei. Un studiu recent a arătat că persoanele care beau cafea în exces se pot confrunta cu boli cardiovasculare, riscul fiind de 15% mai mare decât la cei care nu consumă această băutură.

Prin consumul excesiv de cafeaexistă riscul de creştere a nivelului de colesterol şi homocisteină din sânge,ceea ce nu e bine pentru sănătate. Tot acelaşi studiu arată că şi cafeaua filtrată poate afecta sănătatea.

Favorizează bolile cardiovasculare

Cafeaua conţine compuşi cunoscuţi sub numele de terpenoizi. Chiar dacă cafeaua este filtrată,aceşti compuşi nu sunt complet eliminaţi. În plus,se spune că aceştia cresc riscul de apariţia a bolilor de inimă.

Citeşte şi:De ce ceaiul verde este mai bun decât cafeaua

Creşte nivelul de colesterol 

Studiul mai arată că persoanele care suferă de colesterol mărit nu ar trebui să bea cafea. Prin renunţarea la această băutură,vor reuşi să ţină sub control nivelurile de colesterol rău şi zahărul din sânge.

Afectează absorbţia mineralelor

Dacă ai obiceiul de a bea cafea imediat după ce ai mâncat,atunci băutura ar putea diminua absorbţia mineralelor şi a vitaminelor. Dacă suferi deja de deficienţe nutritive,evită consumul de cafea.

Citeşte şi:Acest aliment adăugat în cafea îţi albeşte dinţii!Cafeina împiedică absorbţia de calciu,care va fi eliminat din organism prin urină. Deşi efectele sunt neglijabile,experţii recomandă un consum moderat de cafea.

Credit foto:www.boldsky.com

Mai multe