Cafeaua reduce riscul apariţiei cirozei

5 octombrie 2012   Psihologie

O ceaşcă de cafea pe zi reduce riscul de apariţie a cirozei cu până la 22%, potrivit noilor studii. În cele ce urmează, descoperă modul în care cafeina acţionează asupra ficatului.

La studiu au luat parte peste 120 de mii de persoane,care la începutul cercetării nu aveau probleme cu ficatul.

Însă,după aproape 20 de ani,330 de voluntari erau bolnavi de ciroză,cauza principală a declanşării afecţiunii fiind consumul excesiv de alcool.

De-a lungul cercetării,participanţii care au consumat o ceaşcă de cafea în fiecare zi şi-au redus cu 22% riscul de a suferi de ciroză.

Acest lucru este posibil datorită cafeinei,care stimulează producţia de adenozină,o moleculă ce are un rol important în prevenirea inflamaţiilor de la nivelul ficatului.  

Ciroza,o afecţiune care distruge ţesutul ficatului este o consecinţă majoră a consumului excesiv de alcool,susţin specialiştii.

Atenţie!Medicii specialişti afirmă că doza maximă de cafea care poate fi consumată zilnic este de trei ceşti şi nu mai mult,altfel băutura poate avea efecte negative asupra organismului.

Mai multe