Cafeaua verde te ajută să slăbeşti?

12 iulie 2017   Psihologie

Cercetările arată că acidul clorogenic care se găseşte în boabele de cafea inhibă acumularea de lipide viscerale, are proprietăţi antiinflamatoare şi cardiovasculare de protecţie şi creşte sensibilitatea la insulină. În plus, extractul de cafea verde are o cantitate mai mică de cofeină în comparaţie cu cafeaua neagră.

Ce efecte are cafeaua verde

Graţie capacităţii de ardere a grăsimilor, cafeaua verde a fost iniţial sugerată de Dr. Oz în anul 2012, ca supliment care te ajută să slăbeşti. Pe lângă afirmaţiile doctorului, au existat şi mărturiile unor persoane care au slăbit în medie 8 kilograme în 22 de săptămâni.

Spusele lor se bazau pe cercetările efectuate de doctorul Joe Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, unde 16 femei şi bărbaţi care prezentau dificultăţi în slăbire, au urmat un astfel de plan dietetic, iar rezultatele au fost uimitoare.

Aceştia  au consumat  2-3 căni de cafea verde pe zi, timp de 22 de săptămâni, au respectat o dietă sănătoasă şi au practicat sport regulat. La finalul experimentului rezultatele au fost uimitoare. Fiecare persoană a slăbit aproximativ 8 kilograme. Deşi doctorul nu ştie cum anume acţionează cafeaua verde în organism, se pare ca acidul clorogenic care se găseşte în boabele de cafea verde poate avea un rol important.

După cum am spus mai sus, cafeaua verde conţine acid clorogenic, care ţine sub control nivelul de zahăr din sânge, inhibă senzaţia de foame şi topeşte grăsimile. O ceaşcă de cafea verde îi va oferi organismului o cantitate mare de antioxidanţi, care vor lupta cu kilogramele nedorite şi celulita. În plus, cafeaua verde reglează metabolismul şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală, reducând stresul oxidativ cu 12-16% şi procesul de îmbătrânire.

Când trebuie să bei cafea verde

Cafeaua trebuie băută zilnic, cu o jumătate de oră înainte de masă, preferabil dimineaţă sau la prânz. Niciodată nu trebuie s-o bei seara, pentru că ai putea avea probleme cu somnul. În primele zile, s-ar putea să te simţi ameţită, deoarece boabele verzi scad nivelul de glicemie. Dar organismul se obişnuieşte după câteva zile. Cafeaua verde a devenit una dintre cele mai populare băuturi incluse în dietă.

Indicaţii:

Cafeaua verde nu este recomandată persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, hipertiroidie, boli digestive, diabet, tulburări neurologice. În plus, nici femeile care sunt însărcinate sau alăptează, nu ar trebui s-o bea. Este important să ceri părerea unui medic înainte de a începe să consumi cafeaua.

Credit foto: www.healthycompare.com

Mai multe