Când devine apa toxică?
Apa este o sursă vie de sănătate care ar trebui să fie benefică corpului în orice moment, indiferent de cantităţile consumate.
Există,însă,o serie de factori care deteriorează calitatea apei şi provoacă boli grave. Află când devine apa nocivă pentru organism.
Bisfenol A (BPA) din sticlele de plastic
Substanţa chimică Bisfenol A (BPA) se găseşte în compoziţia multor sticle de plastic. În felul acesta,substanţa se infiltrează în apă şi poate provoca dereglări hormonale,mai ales la copii.
Bacteriile
Dacă alegi să foloseşti recipientele din sticlă pentru apă în locul celor din plastic,atunci asigură-te că sunt spălate în fiecare zi. De cele mai multe ori,bacteriile pătrund cu uşurinţă în sticla cu apă şi,respectiv,în organismul nostru.
Citeşte şi:
Pericolele ascunse în alimentele light
6 motive pentru care trebuie să bei apă imediat după trezire
Bei apă de la duş
Dacă ţi-ai format un obicei în a consuma apă în timp ce îţi faci duş,renunţă la el! Capacul de la furtunul de duş este o sursă de bacterii care te poate îmbolnăvi,mai ales dacă ai imunitatea scăzută.
Aromele din sticlele cu apă
Trebuie să renunţi la sticlele cu apă care conţin tot felul de arome răcoritoare deoarece acestea nu sunt altceva decât îndulcitori şi coloranţi artificiali. Înlocuieşte aceste băuturi cu apa naturală şi adaugă o felie de lămâie.
Apa consumată în exces
Chiar dacă nutriţioniştii ne recomandă să bem multă apă,există şi o limită. Consumul exagerat de apă poate provoca scăderea nivelului de sodiu din organism,iar celulele încep să se umfle şi poţi suferi complicaţii. Bineînţeles că aceste cazuri sunt rare şi sunt întâlnite mai des în rândul sportivilor. Cu toate acestea,ţine cont de regulă şi bea apă în cantităţi normale.