Căpşunile îţi oferă doza necesară de vitamina C

14 mai 2014   Psihologie

Silueta în formă de inimă este primul indiciu că acest fruct este perfect pentru tine.

Ambalate cu vitamine,fibre,precum şi un nivel deosebit de ridicat de antioxidanţi cunoscuţi sub numele de polifenoli,căpşunile sunt fructe cu un conţinut caloric scăzut. Acestea sunt printre primele 20 de fructe cu capacitate antioxidantă şi sunt o bună sursă de mangneziu şi potasiu.Doar o porţie-aproximativ opt căpşuni-oferă mai multă vitamina Cdecât o portocală.Stimulează imunitatea

Căpşunile sunt ambalate cu vitamina C,care ajută la creşterea imunităţii şi te protejează de infecţii.Doar o cească de capşuni îndeplineşte 100 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Previne bolile de inimă

În plus,aceste substanţe nutritive au proprietăţi anti-inflamatorii.

Bun pentru pielea ta

Te ajută să pierzi în greutate

Nu numai aceasta,conţinutul ridicat de vitamina C ajută la stimularea metabolismului,care ajută organismul să ardă caloriile mai repede.

Femeile gravide sunt adesea confuze cu privire la ceea ce ar trebui să mănânce în timpul sarcinii,astfel încât să fie bun şi sănătos.Acidul folic prezent în cantităţi bogate ajută creierul copilului,craniul şi măduva spinării să se dezvolte. De asemenea,acidul folic poate salva copilul de la anumite defecte congenitale.

Bune pentru oase

Căpşunile au substanţe nutritive precum:magneziu,potasiu şi unele minerale care ajută,nu numai la creşterea oaselor,ci şi la păstrarea lor în stare foarte bună.

Stimulează memoria

Citeşte şi:

Dieta savuroasă cu căpşuni

Cum cultivi căpşunile

Mai multe