Carnea de porc, sursă de fier şi zinc

1 noiembrie 2013   Psihologie

Multe persoane decid să excludă carnea de porc din meniu fie de teamă să nu se îngraşe, fie din dorinţa de a consuma alimente mai uşor de digerat. Medicii ne sfătuiesc să o consumăm cu moderaţie şi ne explică beneficiile acesteia.

Indiferent dacă ne temem că ne cresc valorile colesterolului sau că ne pune silueta în pericol şi ne afectează sănătatea,carnea de porc nu ar trebui exclusă din alimentaţie,ci doar redusă cantitativ. Este foarte adevărat că unele persoane mănâncă zilnic preparate din carne de porc,în special carne grasă,şi,în acest caz,riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare creşte.Reglează digestia"Nu este bine să renunţăm la carnea de porc, dar este necesar să nu ne bazăm doar pe ea. Nu doar că are gust bun, însă are şi proprietatea de a regla digestia. Persoanele care suferă de constipaţie cronică trebuie să o includă în meniu şi, în plus, să bea zeama în care au fiert 500 grame de carne de porc",susţine Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză.

AICI găseşti alte beneficii ale cărnii de porc!

Mai multe