Cât de bune sunt pastilele de slăbit?

2 septembrie 2016   Psihologie

Nu ai cum să eviţi anunţurile de pe internet care promovează aşa-numitele pastille care te ajută să pierzi în greutate, fără efort şi fără exerciţii fizice. Dar chiar aşa este? Uite ce spun specialiştii!

Pastilele de slăbit nu trebuie să îndeplinească anumite standarde de sănătate. Acestea sunt clasificate ca suplimente alimentare,mai degrabă decât ca medicamente,astfel încât nu trebuie dovedit că ele pot fi sigure sau eficace. Acest lucru explică de ce sunt vândute prin anunţuri pe internet şi reclame siropoase la TV.

Unele funcţionează doar dacă faci mişcare

Nu există niciun produs miraculos când vine vorba de a pierde în greutate,spun specialiştii. Cele mai multe pastile de slăbit se împart în două categorii:unele care ard grăsimile şi altele care blochează depunerile de grăsime.

Pastilele de slăbit,despre care se spune că ard grăsimile,stimulează organismul să ardă grăsimile,reducând apetitul. Ingredientul principal al acestora este cofeina. Restul este un amestec de alte stimulente,inclusiv ingrediente naturale,cum sunt guarana şi scoarţa de salcie,alături de substanţe chimice,cum este picolinatul de crom. Pentru eficacitatea lor,producătorii recomandă şi exerciţiile fizice. În acest caz,există mai multe şanse ca un antrenament cardio intens să te ajute mai mult să scapi de kilograme,decât o fac pastilele de slăbit.

Pot să aibă efecte secundare

Pastilele de slăbit care blochează depunerile de grăsime împiedică absorbţia grăsimilor în organism,fapt care vine împreună cu efecte secundare nedorite. Ele conţin adesea o substanţă chimică numită orlistat,care este cheia în prevenirea absorbţiei grăsimilor. Cu toate acestea,atunci când grăsimile alimentelor nu sunt absorbite în organism,pot să apară diaree,flatulenţă excesivă,scaune uleioase şi o scădere a capacităţii de a absorbi vitaminele. Mai mult decât atât,astfel de pastille de slăbit funcţionează numai dacă se reduce aportul de calorii.

Întrucât pot duce la mărirea tensiunii arteriale,şi,implicit,la apariţia riscului de accident vascular cerebral şi atac de cord,medicii recomandă ca acestea să fie evitate.

Mai multe