Cât de dăunătoare este sarea în alimentaţie

14 noiembrie 2014   Psihologie

Sarea este cea care dă gust mâncării, însă, consumată în exces poate favoriza apariţia anumitor afecţiuni. Află la ce te riscuri te expui dacă ai obiceiul să mânânci prea sărat.

Sarea îmbolnăveşte inima

Mai multe studii au raportat existenţa unei legături între consumul de sare şi bolile de inimă. Astfel,din cauza sodiului pe care-l conţine,sarea poate creşte tensiunea arterială. Membrii Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Statele Unite ale Americii recomandă un consum de cinci-şase grame de sare pe zi,pentru a preveni creşterea tensiunii,dar şi apariţia altor afecţiuni.

Consumul exagerat de sare mai poate cauza astm,boli de rinichi,diabet,osteoporoză şi cataractă. Un mare aport de sare de sodiu favorizeză fenomenul de reţinere a apei în organism,ceea ce duce la umflarea gleznelor,dar şi la creştere în greutate.

Mai multe informaţii despre sare găseşti pe clicksanatate.ro.

Mai multe