Cât de periculoasă este sarea?

13 noiembrie 2012   Psihologie

Potrivit medicilor, consumată cu moderaţie, sarea aduce o serie de beneficii organismului, mai ales dacă este vorba despre cea iodată (iodul ajută la buna funcţionare a tiroidei). Însă, în exces, sodiul din compoziţia sa creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

9 g de sare mai puţin / zi=o viaţă mai lungă

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),o persoană fără probleme majore de sănătate ar trebui să consume maximum şase grame de sare iodată zilnic.

În realitate,cele mai multe persoane consumă peste 15 grame de sare zi de zi.

Aproximativ 75% din cantitatea de sare provine numai din alimentele procesate.

Iar dacă se mai pune la socoteală şi sarea care pe care o adaugăm în mâncare,o persoană ajunge să consume peste 15 grame de sare zilnic.

Aşa că încearcă să nu mai adaugi sare în mâncare când o prepari sau o mănânci şi alege alimente cât mai puţin procesate industrial.

Mai multe