Cât de sănătoasă este soia
Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia atrage multe persoane către raioanele destinate produselor vegetale, fie că ţin post sau nu.
Soia este o legumă-cameleon care înlocuieşte în perioada postului carnea şi lactatele,fiind bogată în proteine,grăsimi sănătoase Omega-3,minerale,vitamine şi fibre.
O altă parte bună despre soia este că are calităţi terapeutice puse pe seama conţinutului de antioxidanţi,care oferă protecţie faţă de unele tipuri de cancer,cum este cel mamar.La ce să fim atenţiPartea mai puţin bună legată de consumul de soia este că această legumă ar putea face rău persoanelor cu alergii la anumite proteine,de aceea se recomandă testări pentru stabilirea intoleranţei. De asemenea,izoflavonele,care pot mima acţiunea hormonilor feminini,ar putea aduce tulburări endocrine,mai ales femeilor aflate la menopauză.