Ce afecţiuni provoacă băuturile energizante

5 octombrie 2012   Psihologie

Băuturile energizante reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea consumatorilor, întrucât acestea au în compoziţie o cantitate foarte mare de zahăr şi cofeină. Consumate în mod regulat, energizantele pot duce la afecţiuni grave ale sănătăţii şi chiar la deces.

Medicul Hans-Peter Kubis,expert în nutriţie,atrage atenţia asupra efectelor pe care consumul excesiv de băuturi cu efect energizant le are asupra sănătăţii.

Acesta susţine că o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are în componenţă aproximativ 13 linguriţe de zahăr şi 150 de miligrame de cofeină,adică echivalentul a patru ceşti de cafea instant.

Din cauza ingredientelor pe care le conţin,energizantele pun în pericol starea general de sănătate a consumatorului.

Acest tip de băuturi pot cauza accelerarea ritmului cardiac,presiune arterială ridicată,probleme cu somnul,creşterea în greutate,spasme musculare,ameţeli şi senzaţie de vomă.

În plus,consumul constant de băuturi energizante poate cauza chiar moartea subită,subliniază medicii specialişti.

Combinaţia alcool-zahăr-cofeină poate păcăli creierul în a crede că se simte plin de energie,în timp ce restul corpului trebuie să se adapteze la efectele negative pe care aceste substanţe le au asupra corpului,care uneori pot duce chiar la deces.

Mai multe