Ce alimente au proprietăţi afrodiziace?

18 aprilie 2012   Psihologie

Zicala “eşti ceea ce mănânci” este complet adevărată. Buna dispoziţie, creşterea apetitului sexual, eliberarea tensiunilor nervoase- toate se află în strânsă legătură cu alimentele pe care le consumi zilnic.

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii sexuale,iată câteva alimente obişnuite bune pentru consum.

Seminţele de dovleac

Deoarece sunt o sursă excelentă de zinc,seminţele de dovleac s-au dovedit eficiente în creşterea libidoului,prin stimularea hormonilor sexuali. Aşadar,adaugă-le în dieta zilnică,iar în scurt timp vei observa îmbunătăţiri în viaţa intimă.

Alunele de pădure

Orice aliment care are beneficii asupra sistemului cardiovascular,precum alunele de pădure,are un impact pozitiv şi asupra vieţii sexuale,deoarece menţine arterele curate şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul întregului organism. În plus,un pum de alune de pădure oferă 35% din necesarul zilnic de vitamina E,un alt nutrient important care stimulează apetitul sexual.

Produsele din grâu integral

Grâul integral conţine arginină,un aminoacid esenţial care creşte cantitatea de oxid nitric în organism,un compus cu rol important în relaxarea vaselor sangvine. De asemenea,oxidul nitric îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,în special în zona genitală,crescând astfel apetitul sexual.

Mai multe