Ce alimente elimină toxinele din ficat
O dietă sănătoasă este esenţială pentru a detoxifica ficatul şi pentru a evita apariţia anumitor afecţiuni. Şi, incluzând anumite alimente în cura de detoxificare, ajuţi nu doar ficatul, ci întregul organism, deoarece, astfel, obţine suplimentar elemente nutritive.
Ficatul este organul de bază al organismului,iar funcţiile pe care el trebuie să le îndeplinească sunt esenţiale pentru sănătate. Pentru ca ficatul să funcţioneze normal,este nevoie de o cură de detoxificare,care implică consumarea anumitor alimente.
Avocado
Pe lângă faptul că este delicios,avocado este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice,datorită coţinutului ridicat de glutation,numită şi proteina vieţii.
Aloe vera
Aloe vera nu este bună numai pentru piele,ci este foarte eficientă în activarea enzimelor din ficatul şi producerea de glutation. Acest lucru este posibil datorită conţinutului său ridicat de polizaharide,care pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Foloseşte gelul de aloe vera,pe care trebuie să-l extragi chiar tu din plantă.
Citeşte şi:Băuturi care-ţi curăţă ficatul şi te ajută să slăbeşti
Usturoi
Datorită conţinutului ridicat de sulf,usturoiul este perfect pentru a elimina metalele grele care se acumulează în ficat. De asemenea,usturoiul este alimentul care ajută la activarea enzimelor în ficat.
Grepfrut
Acest fruct este o sursă bogată de glutation. Bând zilnic un pahar cu suc,ajuţi la producerea de enzime în ficat,ele fiind cele care elimină toxinele acumulate în organism. Fără îndoială,acesta este cel mai bun mod de a detoxifica ficatul.
Citeşte şi:Soluţii naturiste contra bolilor de ficat
Alune şi nuci
Datorită conţinutului ridicat de aminoacizi,alunele şi nucile sunt gustarea perfectă dintre mese. Şi,pentru că sunt o sursă bogată de glutation,precum şi de acizi graşi Omega-3,ambele sunt eficiente în detoxificarea ficatului.
Sucul de sfeclă roşie
Sfecla este un alt aliment recomandat atunci când urmezi o cură de detoxificare a ficatului. Proprietăţile de detoxificare ale legumei elimină mercurul şi alte toxine din organism.