Ce alimente nu trebuie combinate

21 noiembrie 2016   Psihologie

Oamenii de ştiinţă au stabilit că o serie de alimente nu trebuie combinate între ele pentru a nu dăuna organismului. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne învaţă cum să asociem alimentele.

Datorită compoziţiei lor – nutrimenţi,proteine,grăsimi,glucide şi aciditate –,mai multe alimente nu sunt compatibile. „Dacă se respectă regulile de compatibilitate,veţi avea o digestie bună,fără balonare,arsuri,reflux gastroesofagian sau alte probleme”,explică prof. dr. Mencinicopschi.

Interzis proteine+carbohidraţi

„Nu se asociază proteinele (carne,peşte,ouă,brânză etc.) cu carbohidraţi (cartofi,paste,cereale,pâine,dulciuri etc.) sau grăsimi (unt,şuncă,smântână etc.). În caz contrar,veţi avea o digestie dificilă,iar substanţele nutritive din alimente vor fi greu sau deloc absorbite. De asemenea,trebuie consumat un singur tip de mâncare concentrată la o masă”,explică prof. dr. Mencinicopschi.

Mai multe