Ce alimente să consumi pentru fiecare organ în parte
Te-ai întrebat vreodată de ce unele alimente seamănă cu anumite organe ale corpului? Sau de ce ele sunt recomandate pentru afecţiuni specifice şi contraindicate pentru altele?
Cercetătorii au demonstrat că există legături între anumite alimente şi organele corpului. Studiile efectuate de ei au scos la iveală că acestea sunt cele mai bune tratamente în cazul îmbolnăvirii organelor cu care se aseamănă. Iată câteva exemple!
Morcovii şi ochii
Dacă tai un morcov,vei observa că forma acestuia pe interior este similară cu forma ochiului-pupila,irisul şi liniile radiale. Nu întâmplător,morcovii conţin toţi nutrienţii necesari pentru sănătatea ochilor:betacaroten,vitaminele A,C,B1,B2,B3,B6,B9,C,E şi K,dar şi minerale precum potasiu,magneziu,fier,calciu şi fosfor.
Căpşunile şi dinţii
Aşa cum probabil ai remarcat,interiorul unei căpşuni seamănă izbitor cu cel al unui dinte. Astfel,căpşunile au o acţiune de albire naturală a danturii şi au grijă de sănătatea gingiilor.