Ce ascund poftele alimentare pe care le ai

11 noiembrie 2014   Psihologie

Cumpărăm şi consumăm din ce în ce mai multe produse industrializate, despre care cu greu putem spune că reprezintă o hrană sănătoasă. Din acest motiv, ne trezim cu o poftă pentru anumite alimente care pot duce la tulburări alimentare.

Specialiştii au identificat o serie de alimente sănătoase,care,consumate în cantităţi mici,pot reduce pofta. Aceştia sunt de părere că poftele apar din cauza lipsei de minerale din organism.

Pofta de dulce,lipsă de magneziu

Dacă ţi-e poftă de dulciuri şi consumi ciocolată şi băuturi dulci însemană că ai lipsă de magneziu sau de carbon. Poţi înlocui aceste produse cu fructe proaspete,legume,nuci sau seminţe.

Produsele sărate,lipsă de sodiu

Sunt multe persoane care consumă produse sărate foarte des. Dacă te numeri printre acestea este posibil să te confrunţi cu lipsă de sodiu. Poţi trata acest deficit prin introducerea în dietă a laptelui de capră crud,peştelui şi a sării de mare nerafinată.

Citeşte şi:

5 metode pentru a-ţi ţine poftele în frâu

Poftele alimentare,indiciu pentru starea de spirit

Pofta de pâine,deficit de azot

În schimb,dacă ţi-e poftă de pâine sau de alimente cu amidon în exces este posibil să suferi de deficit de azot. În loc să consumi astfel de produse este bine să inlcuzi în alimentaţia ta alimente bogate în proteine,cum sunt carnea,nucile şi fasolea.

Pofta de alimente grase indică lipsă de calciu

Atunci când sunt consumi foarte multe alimente grase s-ar putea să ai nevoie de mai mult calciu. Acesta se obţine consumând lapte,varză,branză,broccoli,legume sau gulie.

Excesul de cafeină,deficit de fosfor

În cazul în care consumi cafea,ceai sau cafeină în exces este posibil să ai nevoie de mai mult fosfor în organism. Acest mineral se găseşte în carnea de pui,carnea de vită,ouă,carnea de pasăre,legume şi ficat.

Consumul de băuturi reci în exces,lipsă de mangan

Dacă însă consumi băuturi reci în mod constant s-ar putea să ai nevoie de mai mult mangan. În loc să faci exces de băuturi reci,consumă migdale,nuci,afine şi ananas. În toate aceste alimente se găseşte mangan din abundenţă.

Mai multe