Ce beneficii îţi aduc legumele crucifere
Poţi obţine numeroase beneficii de pe urma consumului de crucifere; cu toate acestea, însă, ar trebui să ştii câteva lucruri importante despre acestea.
Tipuri decruciferePe lângă broccoli şi varză,multe alte legume sunt incluse în familia Brassicaceae. Muştarul şi măcrisul,ridichile şi napi fac parte,de asemenea,din această familie de legume sănătoase.
Legumele crucifere sunt pline de substanţe nutritive. Toate sunt extrem de bogate în vitamina K. O singură ceaşcă de varză gătită are 2921 de micrograme de vitamina K,care este cu mult peste valoarea zilnică recomandată de 90 micrograme! În afară de vitamina K,cruciferele conţin şi doze sănătoase de vitamina A,vitamina C,mangan şi fier. În plus,au şi acizi graşi omega 3 şi proteine.
Ştii că morcovii îmbunătăţesc vederea,însă şi consumul de legume crucifere te va ajuta şi ţine departe de ochelarii de vedere. Acestea sunt bogate în luteină şi zeaxantină,substanţe nutritive necesare pentru sănătatea ochilor.
Cruciferele te vor ajuta să construieşti oase puternice. Acestea sunt mari surse de calciu,magneziu şi vitamina K,substanţe de care corpul tău are nevoie pentru a menţine oasele sănătoase. Două ceşti de varză tocată reprezintă 20% din valoarea zilnică necesară de calciu şi magneziu.
Legume crucifere îţi pot ajuta tiroida să funcţioneze corect. Ele au capacitatea de a bloca iodul din a fi transformat în hormoni tiroidieni. Deci,în cazul în care ai probleme cu glanda tiroidă,limitează-te la consumul de cantităţi mici de crucifere fierte;gătite,ele dezactivează parţial compuşii tiroidieni.
Citeşte şi: