Ce este cherimoya şi pentru ce este folosită!

23 martie 2016   Psihologie

Cherimoya, fructul cunoscut sub numele de graviola, este originar din Mexic şi America Centrală şi de Sud. Are multe proprietăţi nutritive şi este benefic pentru sănătate.

Acest fruct este alcătuit în cea mai mare parte din apă,iar pulpa conţine multe substanţe nutritive,cu un conţinut ridicat de vitamina C,fiind cea care ajută la menţinerea unui nivel sănătos şi echilibrat de antioxidanţi în organism.Conţine proteine,săruri minerale,potasiu,calciu,fosfor,fier şi lipide. Acest fruct se consumă cu moderaţie,deoarece are un conţinut ridicat în calorii,din cauza carbohidraţilor pe care-i conţine.Cu toate acestea,crema preparată din ou şi pulpa fructului poate fi consumată fie ca un suc sau amestecată cu apă,având efecte diuretice. În plus,ajută la reglarea funcţiilor organismului prin combaterea hipertensiunii arteriale,a bolilor respiratorii,mai ales în cazul răcelilor,detoxifică ficatul şi-l menţine sănătos. Reglează nivelul zahărului din sânge,de aceea este ideal pentru persoanele care suferă de diabet.Din frunzele acestui fruct poţi face ceai,care este benefic pentru cei care suferă de oreion,anxietate sau insomnie. Cu acest ceai poţi trata răcelile,dar şi alte boli. Poate fi consumată întreaga plantă,adică frunzele,fructele,florile,tulpinile,rădăcinile,toate având proprietăţi medicinale.Acesta are puţine efecte secundare,dar pe care trebuie să le amintim. Nu este recomandat pentru femeile însărcinate,doar consumat cu moderaţie,ocazional.Frunzele conţin cele mai multe proprietăţi,cele mai puternice. Pasta făcută din aceste frunze este folosită în prepararea de smoothie-uri,sucuri,îngheţată şi deserturi. Gustul este dulce şi delicios.

Proprietăţile medicinale ale cherimoyei:

Poţi face un tonic prin amestecarea frunzelor cu o ceaşcă de apă,pe care o bei în fiecare dimineaţă,timp de o săptămână,pentru a uşura efectele secundare ale chimioterapiei sau a altor medicamente puternice.

Mâncând fructul verde,necopt,poţi combate icterul,care este o boală a ficatului,care afectează culoarea pielii,făcând-o gălbuie. Taie fructul în trei bucăţi mari,îndepărtează seminţele şi amestecă pulpa. Strecoară lichidul şi îndulceşte-l cu miere înainte de-al bea,deoarece are un gust uşor amar.

Prepară un ceai din frunzele acestei plante şi foloseşte-l atunci când ai hemoragie internă.

Listă completă a proprietăţilor medicinale:

-Reduce tensiunea arterială ridicată;

-Tratează astmul,o boală caracterizată prin dificultăţi de respiraţie;

-Împiedică reproducerea celulelor canceroase;

-Reduce tremuratul şi ţesuturile anormale care cresc în dimensiune;

-Este un insecticid excelent,ajutând la îndepărtarea  insectelor,cum sunt ţânţarii;

-Este un expectorant,ajutând la tratarea tuturor tipurilor de boli legate de respiraţie,inclusiv astm şi bronşită;

-Este un vasodilatator,deoarece frunzele ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui;

-Stimulează alăptarea,fiind ideal pentru femeile care au dificultăţi cu laptele matern;

-Este antispastic,ajutând la prevenirea şi tratarea contracţiilor musculare involuntare.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe