Ce înseamnă poftele alimentare nesănătoase

20 iulie 2015   Psihologie

Ţi s-a făcut brusc poftă de cartofi prăjiţi, îngheţată sau paste? Poate fi un moment de slăbiciune al organismului sau un mod prin care-ţi spune că ai o anumită carenţă. Descoperă ce înseamnă poftele alimentare nesănătoase!

Pofteşti la chipsuri

Nevoia de a mânca ceva de sărat este un indiciu că este nevoie să bei mai multă apă. Minerale esenţiale precum sodiu,magneziu şi calciu au nevoie de multă apă pentru a fi absorbite de către organism. Astfel,atunci când eşti deshidratată,simţi nevoia de sodiu,adică de sare. Renunţă la chipsuri sau la alte alimente sărate şi bea cât mai multă apă. Nevoia de alimente sărate este mai mare în perioadele stresante,din acest motiv în acele momente ai grijă să ai o alimentaţie sănătoasă din care să nu lipsească somonul,broccoli şi cerealele integrale.

Poftă de brânză

Ai face orice pentru o porţie de macaroane cu brânză? De vină poate fi nivelul scăzut de serotonină,cel care te face să fii într-o bună dispoziţie. Alimentele bogate în carbohidraţi,precum pastele,şi cele grase,cum lactatele şi brânzeurile stimulează absorbţia de triptofan,un amino acid care ajută corpul să producă serotonină. Poţi înlocui pastele cu brânză cu alimente mai sănătoase,precum avocado,nuci,somon sau ulei de măsline.

Pofta de dulce

Atunci când eşti obosită nivelul de zahăr din sânge scade,iar organismul îţi va cere alimente dulci.În loc să dai iama în ciocolată,bomboane sau alte dulciuri,alege gustări pe bază de cereale integrale,care stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Mai multe