Ce mănâncă instructorii de yoga la micul dejun

6 septembrie 2017   Psihologie

În ultima perioadă, tot mai mulţi oameni încep să practice yoga. Acest exerciţiu devine o parte din rutina lor săptămânală, deoarece îi ajută să se concentreze mai bine şi să se relaxeze. Potrivit instructurilor de yoga, ceea ce mâncăm are efect asupra energiei şi calmului.

În general, ei recomandă ca la micul dejun să existe un echilibru între proteine, grăsimi sănătoase şi carbohidraţi complecşi.

- Proteinele pot fi luate din ouă, iaurt sau kefir, nuci, unt de cacao.

-Grăsimile sănătoase pot fi asimilate de organism din avocado, uleiuri (măsline, susan, nucă de cocos), nuci şi seminţe.

- Fructele, cerealele integrale, legumele - fasolea, mazărea şi lămâia – sunt surse importante de carbohidraţi complecşi.

Iată cum îşi încep ziua şi ce mănâncă instructorii de yoga:

Ou

Din micul dejun al instructorilor de yoga nu lipseşte oul. Ouăle sunt o alegere excelentă deoarece oferă un amestec stabilizator de proteine şi grăsimi. Un ou mare conţine aproximativ 70 de calorii, 6 grame de proteine şi 5 grame de grăsimi. Recomandate sunt două ouă fierte moi şi o ceaşcă de ceai sau un smoothie din legume şi fructe, o salată ori felii de mere.

Pastă de avocado pe pâine

Avocado şi-a câştigat locul printre alimentele nelipsite de la micul dejun. Ei recomandă mâncarea unei felii de pâine din cereale integrale, prăjită, pe care întinzi pastă de avocado şi ou prăjit, pe care pui puţină sare şi piper. Acesta este un mic dejun delicios cu grăsimi şi proteine sănătoase.

Fulgi de ovăz

Un alt instructor de yoga spune că micul dejun al său este pe bază de fulgi de ovăz cu afine, seminţe de chia, migdale, nuci, o lingură de miere şi un ou. După ce a băut apă cu suc de lămâie, bea un suc verde proaspăt preparat. El adaugă în bolul cu cereale arome savuroase: piper negru, turmeric praf, nucşoară, sare de mare, ulei de nucă de cocos sau ulei din seminţe de susan. Este o mâncare săţioasă, perfectă pentru începerea zilei.

Iaurt

Amestecă un iaurt simplu cu bucăţi de fructe de sezon, extract de vanilie şi granola. Este un mic dejun uşor, rapid şi săţios, care oferă un echilibru de proteine, carbohidraţi şi fibre. În plus, peste o oră este recomandat să se mănânce un bol de o salată verde cu spanac şi felii de mango şi ananas.

Credit foto: www.thelist.com

Mai multe