Ce mănâncă oamenii sănătoşi la micul dejun

13 octombrie 2017   Psihologie

Să mănânci sănătos nu implică un efort aparte, ci totul face parte dintr-un efort conştient pe care trebuie să-l faci pentru acest scop. Iar un mic dejun hrănitor şi nutritiv este esenţial ca tu să rezişti întreaga zi, dar şi pentru a nu te îngrăşa.

Sărind peste micul dejun nu înseamnă că vei slăbi. Poate nu conştientizezi, dar organismul are nevoie de alimente dimineaţa pentru a înlocui substanţele nutritive pierdute în timpul nopţii, dar şi pentru a creşte nivelul de energie.

Iată care sunt cele mai bune şi sănătoase alimente pentru micul dejun:

Ouă fierte (tari) şi pastă de avocado întinsă pe pâine prăjită

Acest mic dejun este bogat în proteine şi grăsimi sănătoase. Poţi adăuga pe lângă ouă şi avocado şi roşii, sare şi piper, pentru a îmbogăţi gustul şi conţinutul nutriţional.

Bucăţi de fructe şi unt de arahide întins pe pâine prăjită

Aceasta este cunoscută ca cea mai bună combinaţie de alimente pentru masa de mic dejun. Fructele şi untul de arahide sunt gustoase, săţioase şi sănătoase. Pe lângă bolul cu fructe tăiate cuburi, o felie de pâine prăjită pe care întinzi untul de arahide este suficientă.

Fructe şi legume

O felie de pâine cu unt de migdale, pastă de avocado şi seminţe de floarea-soarelui decojite sau de susan formează un mic dejun extrem de sănătos. Îţi poţi prepara şi un smoothie din fructe şi legume.

Omletă şi rucola

Omleta cu legume este cunoscută pentru faptul că este sursă importantă de proteine şi vitamine, care în organism se transformă în stimulenţi energici.

Smoothie de avocado

Băuturile cu avocado sunt o reţetă universală pentru un mic dejun sănătos. Pe lângă avocado, mai poţi adăuga un iaurt grecesc, lapte, o banană şi puţin extract de vanilie. De asemenea, poţi pune şi nişte spanac.

Credit foto: www.boldsky.com

Mai multe