Ce mănânci la 20, 30, 40 şi 50 de ani pentru a fi în formă

1 noiembrie 2016   Psihologie

Mai în vârstă şi mai dolofoană? În nici un caz! Te poţi lăuda cu un abdomen plat şi o talie ca de viespe dacă mănânci inteligent, ţinând cont de vârsta pe care o ai.

Realitatea este că factorii fiziologici şi stilul de viaţă influenţează greutatea,odată cu trecerea timpului. În timp ce nu există nicio poţiune magică pentru a îndepărta colăceii de pe abdomen,îţi poţi ţine sub control greutateafără prea mult efort.

La 20 de ani

Când eşti la această vârstă,capcana unei diete sănătoase o reprezintă băuturile alcoolice. Paharele pline cu băutură şi nopţile pierdute la 20 de ani te umplu cu calorii goale. Din fericire,este uşor să te deplasezi spre moderaţie prin câţiva paşi simpli. Renunţă la cocteiluri,planifică din vreme ce mănânci după ce consumi alcool şi încetineşte ritmul consumului. Una dintre cele mai mari cauze ale supraalimentării cu alcooleste băutul mult prea repede. Pentru a reduce creşterea de alcool în sânge,consumă un pahar cu apă,după fiecare pahar cu alcool băut.

La 30 de ani

Ai observat că ai din ce în ce mai multă grăsime? De vină pentru asta sunt sarcina,presiunile de la locul de muncă,îmbătrânirea naturală musculară. Adulţii,în general,pierd între 3 şi 8% din masa musculara în 10 ani după ce împlinesc 30 de ani. Cu câteva strategii de alimentaţie sănătoasă,poţi scăpa de neplăceri.

Nu mânca pentru doi oameni în timpul sarcinii! Aproape jumătate dintre femeile gravide iau în greutate mai mult decât trebuie. Renunţă la cafelele cu fel şi fel de arome şi mănâncă preparate gătite în casă.

La 40 de ani

Numărul kilogramelor poate fluctua la această vârstă,în mare parte din cauza fluctuaţiilor  progesteronului şi a estrogenului asociate cu perimenopauza. Poţi să faci faţă acestei schimbări,dacă eşti foarte selectivă cu privire la modul în care consumi caloriile şi dacă faci mişcare zilnic.

O dietă bogată în proteine ​​slabe te ajută să-ţi menţii musculara,în timp ce consumul de porţii suplimentare de alimente pe bază de plante (frunze verzi,legume uscate) pot ajuta la contracararea efectelor proceselor metabolice care cauzează obezitatea,arată un studiu american.

Important este să faci şi mişcare după masă. Un studiu recent arată că asocierea unei diete echilibrate cu exerciţii fizice regulate duce la reducerea grăsimilor din sânge. Şi nu în ultimul rând,renunţă la biscuiţi,pâine albă şi paste făinoase.

La 50 de ani

Nivelul scăzut de estrogen şi diminuarea producţiei de progesteron încetinesc metabolismul şi astfel se formează colăceii pe abdomen. Taie caloriile,nu cantitatea de mâncare! Alimentele pline cu apă (castravete,ţelină) au puţine calorii. Aşa că poţi să le consumi liniştită. Fără gustări după apusul soarelui şi ia suplimente cu vitamina D,doar cu acordul medicului. Vitamina D poate creşte forţa musculara,aşa că ai nevoie de ea la această vârstă.

Mai multe