Ce nu e bine să consumi pe stomacul gol

31 august 2015   Psihologie

Obişnuieşti să bei cafea pe stomacul gol? Află că acest obicei nu este singurul nerecomandat la primele ore ale dimineţii sau înainte de celelalte două mese principale ale zilei.

1. De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

Mulţi dintre noi obişnuiesc să-şi bea cafeaua de îndată ce s-au trezit. Ei bine,cafeaua consumnată pe stomacul gol creşte nivelul acidităţii,dar poate duce şi la dezechilibre hormonale,cauzând astfel apariţia anxietăţii.

2. De ce nu e bine să bei ceai pe stomacul gol

Ceaiul,precum cafeaua,duce la creşterea nivelului de aciditate din stomac,dacă este consumat pe nemâncate. Cu cât bei mai mult ceai pe stomacul gol,cu atât ai un risc mai amre de a suferi de arsuri gastrice,gastrită sau ulcer.

3. De ce nu e bine să bei alcool pe stomacul gol

Încă nu ai luat masa de seara,dar te-ar tenta să bei un pahar de alcool. Află că astfel îţi vei intoxica organismul mult mai repede şi nici nu vei putea ignora nivelul de aciditate pe care îl vei simţi după consumul de alcool.

4. De ce nu e bine să consumi alimente condimentate pe stomacul gol

A mânca alimente condimentate la micul dejun nu este cea mai bună idee,mai ales dacă ştii că ai adesea probleme digestive. De cele mai multe ori,alimentele condimentate irită mucoasa stomacală,ducând la creşterea nivelului acidităţii gastrice şi la apariţia crampelor abdominale.

5. De ce nu e bine să bei sucuri acidulate pe stomacul gol

Sucurile acidulate,consumate înainte de masă,afectează stomacul,întrucât cresc nivelul acidităţii şi irită mucoasa stomacală,cauzând disconfort abdominal manifestat prin crampe,greaţă,dureri stomacale.

Mai multe