Ce nu ştiai despre migdale

15 martie 2014   Psihologie

Migdalele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, care ţin la distanţă cancerul, bolile de inimă. Pe lângă toate acestea, introduse în dietă, te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Migdalele sunt fructele arborelui migdal,un copac de dimensiuni medii. Fructele fac parte din familia Rosaceae,alături de piersici,caise,nectarine şi prune.

Surse bogate de vitamine

Migdalele sunt bogate în vitamina B2,vitamina E,mangan,magneziu,calciu,potasiu,fier,zinc şi conţin doar 160 de calorii. Pe lângă toate acestea,mai au şi acizi graşi Omega-3,ce împiedică formarea de cheaguri de sânge. În urma mai multor studii,medicii au constatat că atunci când pacienţii cu colesterolul mărit au în dietă migdale,nuci,proteine din soia şi fibre,au şanse mai mici să se îmbolnăvească de inimă.

Dacă aveţi probleme cu rinichii este bine să evitaţi consumul de migdale. Ele sunt bogate în oxalaţi,ce pot provoca probleme cu rinichii şi cu vezica biliară,deoarece interferează cu absorbţia calciului.

Citeşte şi:

Primul pas spre un stil de viaţă sănătos

Încearcă un stil de viaţă vegan!

Ajută digestia

Oamenii de ştiinţă au descoperit că migdalele ajută la o bună digestie,prin scăderea numărului de bacterii rele din tubul digestiv. Pentru ca mineralele pe care le conţin migdalele să fie cât mai bine absorbite de organism,este indicat să consumaţi şi alimente ce conţin vitamina C.

Îngrijeşte tenul

În cosmetică,migdalele sunt recunoscute şi datorită efectului tonifiant asupra tenului. O mască realizată prin amestecarea pulberei de migdale măcinate cu făina de ovăz şi miere îndepărtează celulele moarte şi reîmprospătează tenul. Totodată,uleiul de migdale stimulează regenerarea şi creşterea firului de păr,iar laptele de migdale catifelează pielea şi o hidratează.

Mai multe