Ce nu ştiai despre seminţele de chia

7 martie 2014   Psihologie

Seminţele de chia se numără printre alimentele care au un conţinut nutriţional valoros.

Apărute de curând în cămările din România,semineţele ar trebui incluse în alimentaţie deoarece au o concentraţie mai mare de acizi graşi Omega-3 decât peştele,mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât cele de in.

Seminţele de chia provin de la o plantă care creşte în Mexic. Maiaşii şi aztecii foloseau foarte multe seminţe de chia datorită efectului lor energizant. Ele conţin calciu,proteine,fibre,antioxidanţi şi carbohidraţi.

Sursă esenţială de Omega-3

Acizii graşi Omega 3 din seminţe joacă rolul de,,scut de protecţie" împotriva inflamaţiilor, inclusiv a artritei şi a bolilor de inimă. În urma mai multor studii, medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat seminţele de chia în dieta lor au raportat mai puţine dureri decât cei care nu le-au consumat.

Seminţele absorb până la de 10 ori cantitate de apă mai mare decât greutatea lor şi formează astfel un gel care hidratează organismul, ceea ce le-a făcut foarte populare în rândul sportivilor. De asemenea ele reprezintă o cale naturală de a controla diabetul de tip II.

Gelul de chia încetineşte digestia ceea ce ajută la controlul nivelului zahărului din sânge şi previne depozitarea acestuia. Mai mult, el conţine aproape o treime din doza de fibre zilnică recomandată, ceea ce este foarte important pentru sănătatea digestivă.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.

Mai multe