Ce nu trebuie să consumi dacă ţii la sănătatea ta!

4 august 2014   Psihologie

Metodele prin care producătorii procesează în prezent anumite alimente nu sunt nici curate şi nici durabile, de cele mai multe ori. Rezultatul consumului unor astfel de produse poate produce daune serioase pentru sănătatea ta, dar şi pentru mediul înconjurător.

Roşii (cuburi,bulion) la conservă

Garniturile de răşină ale cutiilor metalice de conserve conţin bisfenol-A,un estrogen sintetic care cauzează probleme de reproducere,boli de inimă,diabet şi obezitate. Din păcate,aciditatea caracteristică roşiilor intră în contact cu acest estrogen şi-l infiltrează în roşiile conservate. Studiile arată că nivelul acestui estrogen,în corpul uman,depăşeşte gradul admis,suprimând producţia de spermă şi producând daune cromozomiale. Cei mai afectaţi pot fi tinerii.

Soluţia:Alege roşii ambalate la sticlă de sticlă (cărora le lipseşte răşina).

Popcorn pentru microunde

Toate chimicalele,inclusiv acidul perfluorooctanoic (PFOA),din sacul care conţine boabele de porumb,fac parte dintr-o clasă de compuşi care duc la infertilitate,potrivit unui studiu recent al universitaţii UCLA. La testele pe animale,produsele chimice provoacă cancer de ficat,cancer testicular şi cancer pancreatic.

Studiile arată că responsabil este cuptorul cu microunde,ce determină chimicalele să se vaporizeze şi să migreze în popcorn-ul tău. Aceşti agenţi chimici stau ani la rând în corpul uman,fără să se elimine şi se acumulează cu timpul.

Ai poftă de floricele? Fă-ţi singură! Cumpără boabe de porumb şi prăjeşte-le în puţin ulei sau unt,urmând moda veche:într-o tigaie. Pentru aromă poţi folosi condimente uscate chiar de tine.

Peşte crescut în ferme piscicole

În natură,peştii nu sunt înghesuiţi în ţarcuri şi nici nu se hrănesc cu soia,excremente de păsări şi pene de pui hidrolizate. În aceste ferme însă,fix asta se întâmplă. Ca rezultat,somonii de crescătorie,de exemplu,sunt mai săraci în vitamina D şi sunt plini,în schimb,în elemente nocive,inclusiv cancerigene,substanţe ignifuge bromurate şi pesticide.

În urma studiilor,peştele cel mai contaminat provine din Europa de Nord şi poate fi regăsit în mai toate meniurile restaurantelor din lume.

Mănâncă pe cât posibil peşti crescuţi în medii sălbatice,nealterate de mâna omului. Somonii de Alaska ar fi soluţia,numai că în România,fie nu se găsesc,fie sunt foarte scumpi.

Citeşte şi:

Pesticidele din legume şi fructe,responsabile de sindromul ADHD la copii

Top 5 fructe sărace în pesticide

Mai multe