Ce să mănânci pentru a avea un bronz perfect

30 iulie 2014   Psihologie

Suntem în plin sezon estival şi ne dorim un bronz de invidiat. În afară de expunerea la soare, este foarte important să aveţi o dietă echilibrată care să conţină multe alimente bronzante.

Indiferent de culoarea pielii şi de cât timp ar trebui să staţi la soare,amintiţi-vă că apa este cel mai important element atât pentru hidratare,cât şi pentru estomparea celulitei pe care o urâţi atât de mult. Nutriţionista Marie Vrânceanu vă recomandă şi alimentele bogate în vitamina A. „Culoarea alimentelor vă ajută să le alegeţi pe cele care vă bronzează. Conţinutul de vitamina A stimulează producerea de melanină responsabilă de culoarea de invidiat a pielii voastre. Deci secretul constă în a integra în dieta voastră alimente bogate în caroten,cum ar fi:morcovi,cireşe,caise,piersici,ardei graşi,pepene verde şi cel galben", a declarat specialista pentru ziarul "ring".Meniu pentru un bronz perfectIată un exemplu de dietă recomandată de Marie Vrânceanu:Ziua 1Mic dejun: un iaurt natural 2% grăsime şi 100 g fructe proaspeteOra 11: 200 g căpşuniPrânz: supă sau ciorbă de legume,300 g gogoşari la grătar sau copţi, asezonaţi cu puţin ulei de măsline (o linguriţă) şi oţet.Ora 16: un iaurt, 2 caiseCină: 150 g carne la grătar (vită, pui sau porc -muşchi) şi 150 g morcovi daţi pe răzătoarea mare, condimentaţi după gustZiua 2Mic dejun: 150 ml de lapte, 2 rondele din orez expandat (galetă) cu ciocolată, cafea sau ceaiOra 11: un suc de fructe obţinut în casăsau o felie de pepene galben sau trei caisePrânz: orez cu legume (60 g orez cântărit crud) şi o felie pepene galbenOra 16: o galetă, o felie de şuncă presată şi un morcovCină: o salată mixtă, un ou fiert

Află de AICI meniu complet pentru o săptămână.

Mai multe