Ce să mănânci pentru a reduce inflamaţiile
Artrita, astmul, alergiile, bolile cardiace sau diabetul sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi ţinute sub control cu ajutorul alimentaţiei. Iată ce ar trebui să includă aceasta!
Grăsimile sunt recomandate,dar doar cele mononesaturate
Acestea au proprietăţi antiinflamatoare şi nu ar trebui să lipsească de la mesele principale ale zilei. Omega-3 este cea mai recomandată şi se regăseşte în somon sălbatic,sardine,hering,seminţe şi alune sălbatice. Dă o savoare deosebită salatelor cu ajutorul uleiului de măsline sau a celui de avocado şi durerile cauzate de artrită nu vor mai fi la fel de puternice.
Antioxidanţi din fructe şi legume
Pe lângă faptul că-ţi protejează celulele organismului de atacul radicalilor liberi,antioxidanţii reduc inflamaţia. Astfel,ceapa,usturoiul,ardeii iuţi şi legumele verzi precum salata sau spanacul,pot face minuni împotriva simptomelor unor boli precum diabet sau astm,întrucât conţin carotenoizi,dar şi vitaminele K şi E.
Citeşte şi:
5 boli frecvente ale femeii moderne
Ierburile aromate,elixirul sănătăţii tale
Dacă-ţi place să dai o savoare deosebită mâncărurilor tale,ierburile aromate sunt potrivite. Turmericul,oregano,rozmarinul şi chimenul conţin bioflavonoide şi polifenoli care reduc inflamaţia şi limitează producţia de radicali liberi.
Renunţă la uleiul de floarea soarelui
Acesta,alături de seminţele de floarea soarelui şi de soia sunt metabolizate de organism sub forma unui hormon care înrăutăţeşte inflamaţia,fapt pentru care este recomandat să le excluzi din alimentaţia ta.