Ce se întâmplă dacă mănânci banane necoapte

4 aprilie 2016   Psihologie

Bananele sunt o alegere sănătoasă când vine vorba de fructe. Cu toate acestea, bananele verzi au chiar mai multe beneficii decât cele coapte, spun specialiştii.

De ajutor în dietă

În componenţa bananelor verzi se găseşte amidon rezistent,ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate ajuta chiar şi în pierderea în greutate. Alimentele care conţin acest tip de amidon au fibre,care cresc saţietatea. În felul acesta,se consumă mult mai puţine calorii.

Potrivit unui studiu recent,amidonul rezistent din bananele necoapte creşte rata de ardere a grăsimilor prin prevenirea organismului de la utilizarea glucidelor drept combustibil. În cazul în care organismul nu este capabil să ardă carbohidraţi,aceştia se depun,formând depozite de grăsime. Pentru  diabeticii de tip 2,amidonul rezistent contribuie la rezistenţa la insulină. Aceasta previne pătrunderea glucozei în celulele organismului. Prin urmare,în cazul în care această rezistenţă este redusă şi nivelul de zahăr din sânge va fi mai mic.

Bananele verzi,bune pentru sănătatea digestivă

Amidonul rezistent din bananeleverzi ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv,acţionând drept combustibil pentru bacteriile probiotice. Acestea luptă împotriva bacteriilor rele care pot duce la probleme digestive,cum sunt diareea şi sindromul de colonul iritabil. Atunci când amidonul rezistent este fermentat,creează acizi graşi,care contribuie la menţinerea sănătăţii colonului. Acest lucru poate reduce riscul de cancer de colon. De asemenea,aceşti acizi graşi cresc capacitatea organismului de a absorbi substanţele nutritive din alimente,în special calciu.

Indicate pentru diabetici

Deşi medicii recomandă de obicei suferinzilor de diabetsă evite carbohidraţii,aceştia se referă la carbohidraţii care se digeră rapid. Produsele alimentare sunt clasificate în funcţie de indicele lor glicemic. Indicele glicemic măsoară cât de repede sunt procesate şi „intrate“ în circulaţia sangvină alimentele. Produsele care au un indice glicemic ridicat trebuie evitate,deoarece acestea provoacă creşteri bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. Bananele au un indice glicemic scăzut. Cu toate acestea,bananele necoapte au un indice glicemic mult mai mic decât cele coapte.

Mai multe