Ce se întâmplă dacă mănânci pere zilnic

6 mai 2016   Psihologie

Perele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente din lume. O spun specialiştii care au descoperit că ele au proprietăţi curative nebănuite.

Întăresc sistemul imunitar

Beneficiile pentru sănătate ale perele sunt de neegalat. Aceste fructe conţin aproximativ 11% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Astfel,dacă mănânci pere în fiecare zi sistemul imunitar se întăreşte iar infecţiile te ocolesc.

Îmbunătăţesc digestia

Pe lângă faptul că sunt o sursă importantă de vitamina C,perele au multe fibre dietetice. De exemplu,o pară de mărime medie are aproximativ 5 grame de fibre. Dacă mănânci cel puţin cinci pere pe zi,corpul tău obţine mineralele şi vitaminele de care are nevoie pentru ca alimentele să se digere.

Feresc inima de boli

O pară pe zi creşte nivelul de potasiu din organism. Acest mineral este important pentru că ajută inima să rămână sănătoasă. Potasiul din pere ajută la reglarea bătăilor inimiişi la coagularea sângelui. Mai mult,perele conţin substanţe care pot reduce cu până la 50% atacul de cord,potrivit Asociaţiei Americane a Inimii.

Păstrează oasele sănătoase

Totodată,în pere se găseşte vitamina K,importantă pentru ochi,oase şi creier. Este recomandat să consumi între 90 şi 120 de mg din această vitamină zi de zi. Nutriement valoros,vitamina K are un rol important în păstrarea oaselor sănătoase.

Previn cancerul

O pară pe zi previne apariţia cancerului. Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii o pară pe zi poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Ţin la distanţă diabetul de tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 este o realitate în societatea de astăzi. Tot mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu această boală şi ea este direct legată de alimentele bogate în grăsimi şi colesterol. Prin substituirea alimentele bogate în calorii cu pere,reduci aportul de grăsimi,colesterol şi zahăr. Astfel,ţii la distanţă diabetul.

Mai multe