Ce se-ntâmplă în corpul tău dacă bei un pahar cu vin seara, înainte de culcare!

23 iunie 2015   Psihologie

Dintre toate băuturile, vinul roşu poate fi consumat aproape zi de zi, pentru că are multe efecte benefice asupra corpului.

Vinul roşu conţine un compus numit acid elagic,care încetineşte creşterea celulelor grase şi previne formarea unora noi. Acest acid stimulează şi metabolismul acizilor graşi din celulele ficatului,contribuind astfel la menţinerea sănătăţii acestui organ esenţial pentru buna funcţionare a corpului.În plus,persoanele care consumă un pahar de vin roşu pe zi îşi reduc poftele alimentare şi se simt mai relaxate,ceea ce înseamnă că nu mai sunt tentate să consume multe calorii seara.Pe lângă aceste beneficii pe care le are asupra sistemului digestiv şi a siluetei,vinul roşu este o băutură sănătoasă şi din alte motive.Specialiştii susţin că resveratrolul şi quercitina din compoziţia vinului sunt doi antioxidanţi puternici care distrug celulele bolnave de la nivelul colonului care duc la apariţia cancerului de colon.

Potrivit cercetătorilor,vinul roşu are un efect benefic şi asupra sistemului cardiovascular-elimină chimicalele care cauzează înfundarea arterelor şi reduce tensiunea arterială. 

Mai multe