Ce spun poftele culinare despre sănătatea ta

26 octombrie 2017   Psihologie

Dacă observi că ţi se întâmplă să pofteşti la anumite alimente, să ştii că acest lucru are o semnificaţie pe care organismul tău uneori nu o poate descifra. De multe ori, în spatele lor se ascund deficienţe, de aceea este bine să cunoşti semnificaţia lor!

Carne

Dacă pofteşti la carne, în special la cea roşie, acest lucru poate indica faptul că organismul tău duce lipsă de fier, mai ales în perioada ciclului menstrual.

Chipsuri

Acestea conţin foarte multă sare, ceea ce înseamnă că este posibil să ai nevoie de minerale, calciu, magneziu şi zinc. În acelaşi timp, cartofii prăjiţi pot indica faptul că mănânci alimente cu prea mult sodiu. Potrivit nutriţioniştilor, îţi poţi reeduca gusturile şi, dacă vrei să nu mai pofteşti la alimente sărate, este indicat să le eviţi pe cele cu un conţinut ridicat de sodiu.

Brânză

Pofta de brânză poate indica lipsa acizilor graşi din dieta ta. De aceea, este recomandat să consumi mai des peşte gras, precum somonul, seminţe de in sau nuci.

Paste

Pofta de paste este similară cu cea de dulciuri, deoarece carbohidraţii simpli se comportă la fel ca zahărul în momentul digestiei. Dacă mănânci prea mulţi carbohidraţi simpli şi prea puţine proteine şi grăsimi, nivelul zahărului din sânge va fluctua, ducând la înteţirea poftei pentru dulciuri.

Mai multe