Ce substanţe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare

26 octombrie 2016   Psihologie

Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc şi seleniu, şi sunt la mare căutare pentru că au foarte puţine calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deşi sunt o alternativă ieftină şi la-ndemână, sunt mai nocive decât credem.

Coloranţii,îndulcitorii artificiali şi conservanţii,cunoscuţi şi sub denumirea de E-uri,se găsesc în multe produse procesate. Aceste substanţe sunt utilizate pentru a îmbunătăţi aspectul şi aroma alimentelor şi pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău,altele însă pot favoriza apariţia multor afecţiuni,precum cancer.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 21 tipuri de semipreparate din peşte şi fructe de mare în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. În urma cercetării s-a descoperit că mai mult din jumătate din semipreparatele pe bază de fructe de mare analizate au în compoziţie între 7 şi 10 aditivi.

Carmin

Cunoscut şi sub denumirea de E120,carminul este un colorant roşu,produs de o specie de gândac,care trăieşte în America de Sud. Numeroase studii au arătat că acest aditiv poate provoca astm,alergii şi rinite,el fiind vinovat şi pentru că duce la hiperactivitate şi deficienţe de concentrare.

Dioxid de titan

Este un aditiv întâlnit şi ca E171. Specialiştii spun că acesta dăunează inimiişi ficatului şi slăbeşte sistemul imunitar. Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a pus acest aditiv pe lista substanţelor cancerigene,fiind chiar interzis în Germania.

Citraţi de sodium

În termeni de specialitate,E 331 sunt utilizaţi pentru a regla aciditatea produselor alimentare,ca antioxidanţi,conservanţi sau arome. Ei pot duce la:greaţă,vomă,crampe abdominale şi musculare,reacţii alergice,amorţirea extremităţilor,oboseală,ritm cardiac anormal,crize,ameţeală,respiraţie greoaie etc.

Sorbitol

Adică E420 este un îndulcitor artificial,care favorizează tulburările gastrice,flatulenţa,specialiştii avertizând că acesta trebuie evitat complet de copii.

Monoglutamatul de sodiu

Întâlnit şi sub denumirea de E621,monoglutamatul de sodiu dă gust şi aromă preparatelor,putând provoca reacţii alergice,dureri de cap şi de gât,ameţeală,greaţă,diaree. Consumul lui este interizis gravidelor,copiilor,hipoglicemicilor,bătrânilor şi cardiacilor.

Credit foto:www.macnifique.com

Mai multe