Ce tip de ceai este potrivit afecţiunii tale

6 noiembrie 2014   Psihologie

În zilele friguroase o cană de ceai fierbinte este tot ce ai nevoie pentru a te încălzi. De multe ori însă ceaiul tău preferat poate fi remediul secret al unei afecţiuni. Iată ce beneficii are fiecare tip de ceai!

 Ceaiul de ghimbir 

Se prepară din bucăţi proaspete de ghimbirpuse la fiert în apă. Este de folos celor care au probleme cu stomacul,deoarece îmbunătăţeşte digestia şi ameliorează greaţa. De asemenea,cercetătorii de la Universitatea din Sydney au constatat că ghimbirul are proprietăţi antiinflamatoare,alinând durerile reumatice. Ceaiul de ghimbir subţiază sângele şi astfel el va circula mai uşor prin vene şi artere,prevenind tensiunea arterială şi formarea de cheaguri de sânge. De asemenea,s-a mai observat că această rădăcină încetineşte dezvoltarea celulelor canceroase,în special cele specifice cancerului ovarian.

Citeşte şi:

Ceaiuri care te ajută să slăbeşti

Ce poate trata ceaiul de rozmarin

Nu conţine deloc cofeină,însă este îmbogăţit cu mentol,care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta te relaxează,astfel încât să adormi mai repede,ameliorează durerile stomacale,crampele şi diareea. Mai mult,ceaiul de mentă este o sursă de potasiu,calciu şi vitamina B,care fac ca răceala şi gripa să se vindece mai repede.

Proprietăţile sale sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. S-a constatat că în ţările în care oamenii consumă mult ceai verde,incidenţa diagnosticelor de cancer este mult mai redusă. Are efecte pozitive asupra sănătăţii sânilor,ovarelor,pielii,prostatei,plămânilor şi stomacului,pe care le protejează împotriva apariţiei celulelor canceroase. De asemenea,ceaiul verde scade colesterolul,prevenind astfel bolile cardiovasculare. Este frecvent întâlnit în diete deoarece stimulează arderea grăsimilor,ameliorează durerile articulare şi-ţi protejează dinţii de apariţia cariilor.

Ceaiul negru

Este considerat un înlocuitor al cafelei şi conţine multe substanţe antioxidante,care vor preveni pierderea auzului odată cu înaintarea în vârstă sau instalarea maladiei Parkinson. Mai mult,ceaiul negru este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Ceaiul de muşeţel

Deosebit de aromat,acest tip de ceai este de folos celor care suferă de insomnie sau care au un somn agitat. Pentru a te bucura de calităţile sale relaxante este recomnadat să bei o cană de ceai de muşeţel cu 30-40 de minute înainte să mergi la culcare. Este recomandat şi celor care suferă de anxietate şi atacuri de panică. Printre proprietăţile sale se mai numără faptul că alină migrenele,acţionează ca un pansament gastric,scade intensitatea durerilor menstruale şi ameliorează psoriazisul.

Mai multe